Blog

Eten

Ik ben een grote fan van eten. (Wie niet ūüėÄ )

Ik kan er heel erg hard van genieten om uit te gaan eten. Natuurlijk hoeft dat niet altijd, maar ik vind dat wel heel erg leuk. Zeker met goed gezelschap is dit zeker een grote ontspanning voor mij. Ik ga vaak iets eten met vriendinnen, omdat ik zo mijn sociale contacten kan onderhouden. Sommige vriendinnen zie ik niet zo vaak en aangezien je sowieso moet eten, kunnen we het beter samen doen.

Mijn favoriete gerecht is bolognaise cannelloni pasta, daar heb ik jammer genoeg nog nooit een foto van gemaakt omdat ik meestal niet kan wachten om er aan te beginnen.

Ikzelf kook en bak ontzettend graag. Het is fijn om nieuwe dingen uit te proberen. Zo maak ik bijvoorbeeld heel vaak gerechtjes na van de Instagram pagina BUZZFEEDTASTY;
Ik vind het ook elke keer opnieuw spannend of het gerechtje wel of niet zal lukken. Of ik er te veel/weinig kruiden in gedaan heb.

Hieronder zal ik het receptje geven van mijn lievelingsdessertje die ik regelmatig maak:


Cheesecake cupcakes


Ingredi√ęnten:

  • 200 gr. Mariakoekjes
  • 150 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. monchou roomkaas
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 gr. cr√®me fra√ģche
  • 1 etl. ma√Įzena

Topping:

  • frambozen
  • blauwe bessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de theebiscuits fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten roomboter erbij. Mix het geheel samen tot je ziet dat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  3. Verdeel de papieren vormpjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels goed aan met een voorwerp(eventueel de onderkant van een glas)
  4. Zet de bakvorm vervolgens in de oven op 180 graden voor 10 minuten, zodat de koekjesbodem goed stevig kan worden.
  5. Voeg de zachte monchou samen met de vanillesuiker, kristalsuiker en het zout toe in de kom en mix het geheel samen tot een mooi romig mengsel.
  6. Voeg de eieren per een toe bij het beslag en blijf doormixen. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je het tweede ei toe en mix je het weer samen.
  7. Schep de cr√®me fra√ģche erbij en¬†mix dit ook weer door het beslag heen.
  8. Voeg als laatste de ma√Įzena toe en mix weer¬†samen totdat de maizena is opgenomen in het beslag. Ga met de spatel nog even kort door het beslag heen en langs de zijkanten van de kom.
  9. Vul elk vormpje met het beslag tot net onder de rand.
  10. Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant stevig ogen en niet meer nat zijn.
  11. Wanneer de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna plaats je de cheesecakes in de koelkast voor zeker 5 uur. Tip! Als je iets meer tijd hebt dan raad ik je echt aan om de cheesecakes voor een dag in de koelkast te zetten, Zelf zet ik de cheesecakes altijd een hele dag in de koelkast, zodat ze de volgende dag perfect stevig zijn!
  12. Haal de cheesecakes uit de koelkast en als je het papiertje wilt verwijderen, dan kun je dat direct nadat ze uit de koelkast komen doen, zodat ze niet scheuren.
  13. Laat de cheesecakes voor 30 minuten op kamertemperatuur komen, voordat je ze serveert. Garneer de cheesecakes met wat lekker vers fruit en bestuif ze met wat poedersuiker.

Dit receptje komt van Uit de keuken van Fatima.

 

Hieronder zal ik ook nog enkele foto’s tonen die ik gemaakt heb bij het uiteten. Ik zal er telkens ook bij vermelden waar dit was, zodat je er zelf ook eens naartoe kan gaan.


Leuke restaurantjes


Glow Antwerp

Painini

Ellis Gourmet Burger

Wagamama

You may also like...